De geschiedenis van Vorden ligt op straat

Flyer tegelroute VordenVorden heeft een bijzondere wandelroute van ongeveer 2 km langs achttien grote granieten foto-tegels. De tegels van vijftig bij vijftig centimeter liggen in de trottoirs op historische locaties in het dorp Vorden. Het zijn meestal plekken waarop bijzondere gebouwen hebben gestaan. Ook gebouwen of straatbeelden die dusdanig gewijzigd zijn dat ze niet meer op de oude situatie lijken, zijn meegenomen in de route.
De tegels vormen een rolstoel- en rollatorvriendelijke wandelroute die de wandelaar aan de hand van gelaserde foto's en een korte beschrijving terugbrengt in de tijd.

Startpunt

Fototegel 10 in Vorden: Postkantoor

Je kunt je fiets of auto parkeren bij het NS Station aan de Stationsweg en tevens op loopafstand van het NS Station aan De Bleek te Vorden.

De route start bij de eerste tegel, nabij het NS Station. De tegels geven u een beeld van de sterk gewijzigde situatie van de verschillende panden en straatbeelden in Vorden. Tijdens de Vordense Tegelroute zult u ervaren hoeveel er is verdwenen.

Wij hopen u hiermee een klein stukje geschiedenis te doen beleven.

 

Route

Stationsweg, Dorpsstraat, Kerkstraat, Zutphenseweg (tot Smidsstraat, daar omkeren), Decanijeweg, Het Jebbink, Burgemeester Galleestraat, Stationsweg.


Tegelwandelroute vorden
Bekijk kaart in Google

 

Tegels

 1. Fototegel 4 in Vorden: Kruidenier GotinkStationsgebouw
 2. C.L.V. De Eendracht
 3. Schoenmakerij Albers
 4. Kruidenier Gotink
 5. Het Wapen Van Gelderland
 6. Kuiperij Hofs / Garage Kuipers
 7. Het Meestershuis
 8. Het Wapen Van Vorden
 9. Dorpsboerderij
 10. Postkantoor
 11. Villa Molenblick
 12. Wiemelinkskamp
 13. Café onder de Linden
 14. Visser Mode Vorden
 15. Rijwielhandel Vorden
 16. Zuivelfabriek
 17. Poesse
 18. HaVo Borstelfabriek

 

Behalve in Vorden, zijn er ook tegelroutes in Hummelo, Zelhem, Hengelo en Steenderen. De wandelroutes worden in de nabije toekomst onderling verbonden door fietsroutes, zoveel mogelijk door andere kerkdorpen en buurtschappen binnen de gemeente Bronckhorst.