Boekje Tegelroutes in Bronckhorstwandelen en fietsen door het heden en verleden van Hengelo, Hummelo, Steenderen, Vorden en Zelhem

In Hengelo, Hummelo, Steenderen, Vorden en Zelhem kunt u aan de hand van granieten fototegels in trottoirs, wandelen langs plekken waar vroeger bijzondere gebouwen hebben gestaan (of langs gebouwen of straatbeelden die dusdanig gewijzigd zijn dat ze niet meer op de oude situatie lijken). De tegels brengen u aan de hand van foto’s en een korte beschrijving terug in de tijd.
Het boekje Tegelroutes in Bronckhorst (140 pagina's) bevat extra fotomateriaal en informatie over de objecten op de tegels en/of andere wetenswaardigheden over (verdwenen) objecten langs de routes.

 

De tegelwandelroutes zijn onderling verbonden door fietsroutes (in totaal ca. 80 km), zoveel mogelijk door andere dorpen en buurtschappen binnen Bronckhorst.

fietskaart tegelroutes bronckhorst 

Het handzame boekje past in de jaszak of rugzak (ca. 12,6 x 21 cm) en kost slechts €5,00. Het is verkrijgbaar bij de onderstaande locaties.

  • Bronkhorst: Chocolaterie Magdalena
  • Hengelo: BP-tankstation, Toeristisch Platform Hengelo-Keijenborg, TP in winkel Schop Melange en Oudheidkundige Vereniging Hengelo "De Olde Kaste"
  • Hummelo: Spar
  • Steenderen: Geschenkenhuis Beuseker, COOP supermarkt Aalderink, Boerderijwinkel Fruitbedrijf Horstink en Historische Vereniging Steenderen
  • Vorden: VVV, Bruna, Van Sinckel en Plus supermarkt
  • Zelhem: Museum Smedekinck, TIP en boekhandel Readshop